Vitser.info

Norges beste vitser!

Komikere som har gjort gull av vitser

Det er ingen tvil om at humor og vister kan være morsomt, men når vi tar en titt på disse komikerne har det også vært svært lukrativt for lommeboka. En ting disse har klart å bevise er at dersom du klarer få noen til å le, kan du selv le hele veien til banken. Kanskje ikke så dumt å ha noen vitser på lager?

Noe som har gått igjen hos alle navnene på denne listen er at de har gjort det godt både på scenen og TV, men også har vært smarte når det kommer til å kjøpe aksjer. Selv om vi gjerne skulle sett en rekke morsomme aksjer i porteføljen deres, viser de fleste gjennomganger at de aller beste har vært konservative i strategien sin gjennom mange år. Dette betyr har de har kjøpt stabile verdiaksjer over mange år for å ivareta og bygge sin rikdom videre inn i skyene. Nå som vi vet at det kan være lønnsomt å trylle frem en latter ell to, skal vi se nærmere på noen av de rikeste komikerne i verden i dag.

1. Jerry Seinfeld - $950 millioner

Dersom du vokste opp på 90-tallet er det liten tvil om at du er kjent med den amerikanske Tv-serien ‘Seinfeld’ som omhandler livet til komikeren Jerry Seinfeld. Det mange derimot ikke vet er at hovedpersonen Jerry Seinfeld også har gjort stor karriere utenfor TV-skjermen. Seinfeld har av mange blitt kåret til kongen av komedie og er i dag både produsent og komiker. Den estimerte formuen han har bygget opp gjennom sin karriere ligger på $950 millioner som er nærmere 9 milliarder kroner.

2. Matt stone - $700 millioner

En mindre kjent skikkelse på norske TV-skjermer er Matt Stone. Han er egentlig en animatør og stemmeartist, men det er en av hans skaperverk som utgjør kilden til denne enorme formuen. Matt Stone er nemlig en av skaperne bak den kontroversielle animasjonsserien South Park som senere har blit både film og TV-spill. I dag er Stone regnet som den nest rikeste komikeren i bransjen med rundt 6,5 milliarder kroner i formue.

3. Matt Groening - $600 millioner

Et navn som er noe mer kjent på norsk TV, men fortsatt de færreste har et ansikt til er Matt Groening. Dette er skaperen og animatøren som står bak den suksessrike The Simpsons TV-serien. Serien er kjent for satire og politiske utfordringer, noe som har gjort Matt Groening til den tredje rikeste komikeren i verden i dag.

4. Trey Parker - $600 millioner

Vi har enda et navn fra tegneserie universet, men dette er kanskje et mindre kjent navn og ansikt for de fleste av oss. Trey Parker er nemlig regissør og stemmeartist, men det er rollen som medskaper for South Park som har skapt den enorme rikdommen. I tillegg til enorm rikdom har Parker vunnet Fire Emmy priser og én Grammy for sin rolle som regissør for South Park.

5. Ellen DeGeneres - $500 Millioner

Et ansikt som er langt mer kjent i Norge er den kvinnelige komikeren og TV-personligheten Ellen DeGeneres. Hennes show The Ellen Show har gått sin seiersgang på TV i en årrekke og gjort hovedpersonen selv til en av de rikeste på daytime TV. I dag estimeres formuen hennes til rundt 4,5 milliarder kroner.

Copyright. All Rights Reserved.